zaterdag 11 mei 2013

Welkom op Viervoeters & co


Welkom op Viervoeters & co, de website waarop je de dagelijkse belevenissen van de dieren in mijn leven kunt volgen. De 7 mannen in mijn huishouden zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het vullen van deze blog. Gijs, Moor, Wiebel, Oscar, Siep, Oelie en Mickey zijn een ware inspiratiebron en zorgen ervoor dat geen enkele dag saai is. Maar ook vele andere dieren zullen regelmatig de revue passeren. Vooral de honden en katten in het dierenopvangcentrum waarvoor ik al meer dan 8 jaar als vrijwilliger werk. En met alles wat ik daar in het afgelopen bijna-decennium heb meegemaakt, kan ik met gemak een boek vullen… Er zijn dagen dat ik ongelofelijk blij en vrolijk thuis kom. Dat veel dieren een nieuw thuis hebben gevonden, verloren geraakte honden of katten herenigd zijn met hun hevig geëmotioneerde baasje of dat we één van onze angsthaasjes eindelijk voor de eerste keer hebben kunnen aaien. Grote of kleine successen, gelukzalige momentjes die je zoveel energie geven dat je de hele wereld aankunt. Maar er zijn helaas ook dagen dat ik mij intens verdrietig voel of vreselijk boos en verontwaardigd. Omdat een dier dat me lief is, ondanks alle inspanningen, is overleden of omdat we weer een zwaar verwaarloosde hond hebben binnengekregen of het zoveelste katje dat als oud vuil in een kartonnen doos langs de snelweg is gedumpt… En al die gevoelens en gedachten – zowel de goeie als de slechte – zorgen er met regelmaat voor dat mijn hoofd overloopt. Dat mijn hyperactieve hersenen me werkelijk geen moment rust gunnen. Vandaar dus deze blog. Onder het mom van 'gooi het eruit', laat ik jullie vanaf nu delen in de meest gelukkige, grappige, verbazingwekkende, verdrietige, pijnlijke en woedend-makende momenten uit mijn leven. Zo nu en dan afgewisseld met nieuws dat de dierenwereld raakt.

Mijn bende van 7

5 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd met je blog tamira! lijkt hem leuk om hem te volgen om mijn eigen gemis aan huisdieren een beetje op te vullen. veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sorry tamira, ik heb het verkeerde google account gegeven. die reactie was van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht al... nu al een onbekende 'fan'!? Hahaha. Dank je wel Marja en ik hoop dat je de verhalen met plezier zult lezen!

   Verwijderen
 3. Dit zijn verhalen waar ik steeds naar uit kijk om ze te kunnen lezen. Suc6 met je blog en je werkvoor de dieren.

  BeantwoordenVerwijderen